12.11.2015 г.

Пет въпроса при избора на подходящия за нас парапет


Пет въпроса при избора на  подходящия за нас парапет





Всички ние се сблъскваме с избора на парапет за стълбите или терасата и колкото и да не ни се вярва, от този избор зависи безопасността на цялото ни семейство.
Как да изберем подходящия парапет за нас? Отговорете на следните пет въпроса и разберете сами.

1. Живеят ли във вашия дом деца?

Ако отговорът е да, то не се колебайте да сложите малко по-високи парапети на терасите. Децата обичат да се катерят навсякъде, а терасите и балконите не правят изключения. При  тази ситуация е добре да изберете парапет за терасата, върху който да не може да се стъпва. Така например хоризонталните по-дебели струни и елементи не са добро решение. Винаги може да се проврат от там или дори да ги ползват за стълбичка, през която да се прехвърлят от външната страна. Най-добре се спрете на парапет с плътен пълнеж. Можете да изберете вариант със закалено стъкло или с плексиглас. И двата материала са нечупливи и се предлагат в различни цветови варианти.

2. Има ли между обитателите на вашата къща възрастни хора, които трябва са слизат по стълби?
С възрастта всички ставаме нестабилни. Болките в ставите,  колената и кръста са често срещани и не подминават почти никой, прехвърлил 60-те. За това не се колебайте, а направете дома си сигурен и си създайте удобство. Парапети и перила за вътрешни стълби с по-дебели и плътни ръкохватки са идеалния вариант за вас. Може да се изработят от неръждаема стомана, алуминий или дърво, според вашите предпочитания.
Парапетът трябва да е на височината на вашата ръка, сгъната в лакътя и да бъде удобен за хващане.
Вертикалният пълнеж е удобен и елегантен, но също така можете да изберете между стъкло, хоризонтални струни и плексиглас.

3. Какъв е вашият вътрешен интериор?

Добре е да съчетаете парапета с интериора на къщата в която живеете.
Ако сте заложили на по-модерния стил изберете парапет от инокс или алуминий, съчетани със стъкло. Това са модерни, леки материали, създават усещане за елегантност и лукс. Детайлите са обработени внимателно и могат да имат по-лъскав, сатениран или хромиран отенък.
Ако у вас атмосферата е по-скоро уютна и битов, добре е да наблегнете на дървото и кованото желязо.  Лакираното дърво придава невероятен чар на интериора и правилно подбрания цвят, съчетан с цвета на вратите и паркета в дома ви, ще направят парапета ви част от интериора, към която гледате с удоволствие.

4. Преди всичко ме вълнува цената

За всички ни цената на парапета е от значение. Когато търсим по-евтин вариант  е добре да се спрем на по-стандартни модели парапети. Такива са парапетите със струни или с вертикален пълнеж. Срокът за изработка и монтаж при тях е по-кратък, дават същата сигурност, красиви са и изпълняват своят функция за осигуряване на безопасност на живущите, без да се натрапват в интериора.

5. Искам парапета вкъщи да прави впечатление, да е луксозен и дизайнерски.

Ако желаете парапета в дома ви да бъде акцент, да се забелязва и да предизвиква възхищението на гостите и посетителите ви, тогава изберете дизайнерски парапет. Независимо дали имате проект за парапет, изработен от фирма за интериорен дизайн, имате ваш собствен проект или желаете да проектираме нещо за вас, можете да разчитате на нас. Ще се постараем да изпълним изискванията ви и да създадем уникален парапет само за вас.

А ако още се чудите, научете повече тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар