11.03.2016 г.

Навеси и козирки

Навеси и козирки


Зимните снегове и студове отминаха и с нетърпение очакваме слънчевата пролет. Но заедно с топлите слънчеви дни ни очакват и много дъждовни бури.
Идва времето да защитим терасите и балконите си, външните стълби и входовете от дъжда.
Красивата и практична козирка е необходимост за повечето къщи и открити тераси.
Разликата между навесите и козирките е, че козирката се монтира на стена и не е нужно да има укрепващи подпори от външната й страна, докато навесът е по-широк и за да е стабилен е необходимо да бъде допълнително подпрян.
Козирките и навесите се изпълняват от метална конструкция, покрита с поликарбонат или стъкло.
И двете решения имат своите предимства. За да изберете правилно кой модел е най-подходящ за вас е добре да се направи предварителен оглед на обекта и на база особеностите на сградата да получите конкретна оферта и цена. Нужно е козирката да бъде съобразена с архитектурните особености на дома ви.

Изключително важно е да изберете професионалист при изпълнението на козирките и навесите, тъй като ако не са изчислени правилно техническите параметри на конструкцията, тя може да падне и да притисне минаващ отдолу човек, както и да нанесе допълнителни поражения върху имота ви.
За това е добре при избора на фирма изпълнител да обърнете внимание на опита и квалификацията на специалистът, който ще проектира вашата козирка или навес.
Освен от дъжд, козирките и навесите пазят през зимата от снегонавявания и за това трябва да бъде предвидена определена товароносимост на кв.м., която определя оребряването на конструкцията, дебелината на използваните профили и на покривните плочи.


Козирка от инокс и плътен поликарбонат бронзе
Не е маловажно дали покритието на козирката или навесът ви ще бъде изпълнен от стъкло или поликарбонат.
Стъклата, които се използват, са задължително закалени, закален триплекс или триплекс и много издържливи. Те се чупят трудно, а при счупване се разпадат на малки заоблени и нережещи парчета или остават в рамката на конструкцията, от която е изработен навеса, така че да не представляват опасност за обитателите на дома ви. Стъклените повърхности могат да бъдат тонирани в различни нюанси - зелено, жълто, синьо, кафяво,  могат да са напълно прозрачни, с огледален или матиран ефект.  По този начин, пречупвайки светлината създават различно усещане за живущите.



Козирка от метал и поликарбонат


Поликарбонатът е по- лесен за монтиране и демонтиране, по-устойчив, по-евтин и за него има голямо разнообразие от цветове.  Конструкциите са олекотени, изглеждат по ефирни и елегантни. Поликарбонатът може да бъде по-лесно подменен и като цяло е по-малотраен от стъклото, тъй като с времето  е възможно да се  износи и надраска.

Цвета на металната конструкция, било тя от инокс, алуминий или ковано желязо, може да бъде съобразен с мазилката на сградата, цвета на вратите и прозорците, с които граничи козирката. От материалът, с който е покрита козирката или навесът могат да бъдат изпълнени различни паравани или прегради, ако е необходимо обособяване на отделни части на балкона или терасата /най-често се използва при изграждане на навес над общ балкон с излаз от две стаи/.

Навесите и козирките са нужни, за да защитим домовете от влагата на дъжда и снега. Те пречат на снегът или водата да мокрят стените на сградата и не допускат влагата да проникне в стаите под вратите и прозорците.
За това не отлагайте, а защитете домът си сега.
Можете да разгледайте различни модели навеси и  козирки, изработени и монтирани от
ИНОКС ЕООД, в галерията  тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар